Karbantartás

TŰZOLTÓ KÉSZÜLÉK ALAPKARBANTARTÁS

A 4/2015. (II. 27.) BM rendelettel kiadott Országos Tűzvédelmi Szabályzat (OTSZ) előírásai szerint végezzük az EN3 szabványok szerint gyártott, valamennyi Magyarországon forgalomban lévő tűzoltó készülék típus alapkarbantartását, ellenőrzését az előírt gyakorisággal, évente.

TŰZOLTÓ KÉSZÜLÉK KÖZÉPKARBANTARTÁS

Az MSZ EN szabvány szerint gyártott tűzoltó készülék típusok középkarbantartása minden 5 és 15. évben esedékes.

Az általunk javított készülékekre 3 év garanciát vállalunk, típustól függetlenül. Garanciaidőn belül történő meghibásodás esetén a javításról azonnal gondoskodunk, természetesen díjtalanul.

TŰZOLTÓ KÉSZÜLÉK  TELJES KÖRŰ KARBANTARTÁS

A 4/2015. (II. 27.) BM rendelettel kiadott Országos Tűzvédelmi Szabályzat (OTSZ) értelmében az EN3 szabvány szerinti gyártású tűzoltó készülékek teljeskörű karban- tartása a 10. évben esedékes, munkafázisai magukban foglalják a középkarbantartás elemeit a középkarbantartáson túlmenően azonban a tartályokon nyomáspróbát és újrafestést is kell végezni, valamint az oltóanyag cseréjét, amennyiben a gyártó azt előírja.

TŰZOLTÓ KÉSZÜLÉK SELEJTEZÉS

Kötelező leselejtezni a 20 éves vagy ennél régebben gyártott, illetve mindazon tűzoltó készülékeket, melyek korrózió, mechanikai sérülés, stb. miatt üzemeltetés esetén balesetveszélyesek lehetnek. Selejtezendőek továbbá azok a típusok. melyek esetében a gyártói alkatrészek már nem állnak rendelkezésre, illetve gyártási évük bármilyen okból megállapíthatatlan.

A selejtezés igazolására jegyzőkönyvet állítunk ki, a készülék elszállításáról és veszélyes hulladékként történő megsemmisítéséről gondoskodunk.

 TŰZOLTÓ VÍZFORRÁSOK JAVÍTÁSA

Tűzcsaptömlő nyomáspróba, javítás

A 4/2015. (II. 27.) BM rendelettel kiadott Országos Tűzvédelmi Szabályzat (OTSZ), valamint az MSZ 1185 számú szabvány értelmében a tűzcsaptömlők, sugárcsövek, állványcsövek nyomáspróbája öt évente esedékes, a munka elvégzését bélyegzővel, jegyzőkönyv kiállításával igazoljuk.

Mobil nyomáspróbázó, szárító- és kapcsozó berendezésünk segítségével lehetőségünk van ezt a munkát a helyszínen elvégezni, kiszállási és szállítási díjakat nem számítva fel.

SZÁRAZFELSZÁLLÓ VEZETÉK NYOMÁSPRÓBA, JAVÍTÁSA

A 4/2015. (II. 27.) BM rendelettel kiadott Országos Tűzvédelmi Szabályzat (OTSZ), alapján végezzük, az eredményt jegyzőkönyvezzük. A szükséges javításokról árajánlatot küldünk, azt elvégezzük.

VÍZTÁROZÓ MEDENCE TELJESKÖRŰ KARBANTARTÁS

A tűzivíz tározó medencék, tartályok teljes körű karbantartása 410,-/m3

Ennek során elvégezzük:

  • Csonkok ellenőrzése, nyomáspróbája
  • Szivattyúval történő próbaszívását, kiürítését
  • Tartály és fém alkatrészek rozsdátlanítását, korrózió elleni mázolását
  • A lábszelep tömítés cseréjét
  • A jelölő táblák ellenőrzését, felújítását
  • Egyéb szükséges javításokat annak érdekében, hogy a rendszer tűzoltás esetén használható legyen
  • Feltöltését
  • Vízminőség ellenőrzését, algátlanítását
  •  A munkák jegyzőkönyvezését