Füstkötényfalak

A kötényfal anyaga legalább B tűzvédelmi osztályú és R 30 tűzállósági határértékű, vagy a rögzítő elemeivel együtt A1 tűzvédelmi osztályú legyen.

Kötényfal: a tetőfödém, vagy a fedélhéjazat alatti térben meghatározott mértékig benyúló olyan épületszerkezet, amely korlátozza a füstnek és a forró égésgázoknak a szomszédos füstszakaszba való átterjedését.

Számítási belmagasság (H): a padlószint és a tetőfödém, vagy a fedélhéjazat legalacsonyabb és legmagasabb pontja közötti szakasz felezőpontja közötti távolság m-ben megadva.

Füstmentes levegőréteg (h): a padlószint fölötti azon légtér magassága m-ben, amelynek a tűz során füstmentesnek kell lennie.

Füstréteg vastagsága (Ef): a számítási belmagasság és a füstmentes levegőréteg közötti különbség.

Megpróbálunk rövid kivonatos tájékoztatást  adni a füstkötényfalak témakörben. Ennek ellenére kimaradhattak az Önt leginkább érintő területek a téma méretéből fakadóan.

Ebben az esetben, vagy ajánlatkérés céljából nyugodtan forduljon a Flamstop Kft-hez, kollégáink állnak rendelkezésre.

Statikus kötényfalak: Panelból, kartonból, tartóvázból és ásványgyapot kitöltő anyagok kombinációjából készülhet.

Automatikus füstkötényfal:

Anyaga: Nem éghető üvegszál erősítésű szövetből készül és 600 °C hőmérsékleten 120 percen keresztül roncsolás mentesen ellenáll a hőhatásnak.

1 ,A SmokeMaster SM 5 tűz esetében automatikusan leereszkedő füstkötényfal. A füstgázok és égéstermékek adott tűzszakaszon történő elhatárolására szolgál, tehát a füst és az égéstermékek más területekre történő tovább terjedését akadályozza meg.

2, A SmokeMaster

bevásárló központokban, átriumokban,repülőtereken és üzemépületekben kerül alkalmazásra; tehát olyan épületekben, ahol építészeti, logisztikai vagy üzemtechnikai okokból a statikus füstkötényfalak alkalmazására nincs lehetőség.

A 490 g/m2 fajsúllyal rendelkező füstkötény anyaga PU-gecoatátot tartalmazó és 0,4 mm vastagságú üvegszálas szövetből áll.

A roló hengerében – amely 70 mm átmérőjű nemesacélcső – található a meghajtómotor. A füstkötényt a karbantartási és felülvizsgálati 

munkákhoz a vezérlőszekrény segítségével a megfelelő pozícióba le lehet engedni.

3 ,Az SM5 füstkötény felhasználóbarát és egyszerűen kezelhető alkatrészcsoportokban kerül kiszállításra és a helyszínen összeszerelésre.

A SmokeMaster két különböző, választható záróléccel szállítható: a célszerű ipari takaróléccel vagy a komfort profillal, amely

– mivel gyakorlatilag láthatatlan – akkor kerül alkalmazásra, ha különösen magas esztétikai követelményeket kell kielégíteni.

A záró profilokat a környezetnek megfelelő színben felületkezeléssel lehet kivitelezni.

Az SM-5 esetében két különböző motortípus áll rendelkezésre:

1, (drivendown változat – ASB2/4) 230 VAC motorral és fékberendezéssel,

2, (gravity- down változat – ASB1/4) 24 V DC motorral és súlyokkal, amelyek a füstköpenyt riasztás esetében a „Fail-safe” pozícióba

leengedik. Az SM-5 füstkötényt a tűzjelző rendszerhez is csatlakoztatni lehet.